Toiminta

Poikakuoro Ynnin Poikien toiminta perustuu säännöllisiin kuoroharjoituksiin sekä viikoittain Oulussa että yhteisillä vapaamuotoisilla kuoroleireillä luonnon helmassa Rokuan maastossa. Kuoron tavoitteena on tuottaa korkeatasoista poikakuoromusiikkia erilaisiin esiintymisiin, ylläpitää ja vahvistaa poikakuoroperinnettä, vaalia oululaista tiernapoikaperinnettä sekä antaa musiikillista koulutusta.

Tiiviissä ryhmässä ja tavoitteellisessa toiminnassa nuoret saavat myös muita valmiuksia; he oppivat vastuuta, määrätietoisuutta, yhteisöllisyyttä ja yhteistyötaitoja, joiden kautta he saavat erilaisia onnistumisen kokemuksia. Kuoro on poikien muodostama tiivis, toisiaan kannustava ja tukeva kaveriporukka.

Laulamalla kuorolaiset tutustuvat musiikin eri tyyleihin ja saavat tuntumaa eri kulttuureihin sekä musiikillisiin suuntauksiin. Ohjelmisto koostuu muun muassa keskiaikaisesta kirkkomusiikista aina moderneihin teoksiin ja viihdemusiikkiin. Kansainvälisyyskasvatusta tukevat säännöllisesti tehtävät ulkomaanmatkat.

Ynnin Pojat esiintyvät Roomassa